Premiere for primører! Er du en av dem som slår deg løs i grønnsaksdisken til våren? Her er fem verktøy du ikke kan klare deg uten.
På denne tiden av året er mange av oss lei av overvintrede rotgrønnsaker og tomater som mangler smak og farge. Med vårens primører kommer lysten til å lage mat tilbake. Årets første grønnsaker er i en klasse for seg selv! Nedenfor gir vi tips til hvordan du, med riktig verktøy, kan lage grønn magi på tallerkenen.
1. Liten universalkniv
Primører er ofte små delikate grønnsaker med mye smak. Noen tidlige eksempler er vårløk, gulrøtter og reddiker. Velg en liten universalkniv eller rotkniv for de minste ingrediensene og nyt dem som de er – nyhakket i en frisk vårsalat.
Se produkttips
2. Grønnsakshakke
Årets første hvitkål og spisskål vekker kanskje ikke sterke vårfølelser? Men skjærer du opp kålen med en grønnsakshakke og legger den på grillen i noen minutter, lover vi at du tenker annerledes.
Se produkttips
3. Skreller
Å skrelle primører er ofte unødvendig. Skallet er vanligvis så tynt at de bare trenger å børstes og vaskes. Men bruk skrelleren som verktøy til å kutte grønnsakene i fine strimler. Hvorfor ikke lage grønnsakspasta av zucchini?
Se produkttips
4. Kokkepinsett
Vårens første asparges er en delikatesse – like god dampet som råstekt eller grillet. Uansett matlaging, en kokkepinsett er også gull verdt når en har med asparges å gjøre. Det stabile grepet gjør at jobben er gjort i en håndvending.
Se produkttips
5. kjøkkensaks
Klipp og kutt! Global kjøkkensaks har en mikrotannet egg. Saksen er utmerket å bruke til alle grønne urter i grønnsakshagen, også gressløk og persille.
Se produkttips
OPPSKRIFTTIPS!
Smakfull oppskrift med primører! Prøv årets første grønnsaker ved å steke dem i ovnen! Da får de en sprø overflate, samtidig som de forblir søte og myke inni.
TIL OPPSKRIFTEN