Nytt år, ny start! Vi gir deg tips om oppskrifter og verktøy for en grønnere hverdag.
Ønsker du å leve mer bærekraftig? Start endringen på riktig sted – nemlig på kjøkkenet. Klimasmart matlaging handler ikke bare om å velge grønne, kortreiste og sesongbaserte råvarer, det handler også om å håndtere råvarene med riktige verktøy.
Her nedenfor lister vi fire must-haves for enhver vegetarkokk.
1. Grønnsakskniv
Fine råvarer fortjener å behandles med omsorg – uansett om det er fugl, fisk eller grønnsaker som står på menyen. For den som vil lage mer vegetarisk mat, er en grønnsakskniv et must. Det store, rektangulære knivbladet gir deg perfekt kontroll over snittene. Kniven passer like godt til å hakke løk som til å skjære større råvarer som rotgrønnsaker, kål og salat.
2. Skreller
Globals skreller er et annet skarpt verktøy. Skrelleren har tre utskiftbare blader, noe som gir deg muligheten til å bytte blad avhengig av råvaren. Velg det rette bladet for frukt, grønnsaker og rotgrønnsaker med hardt skall, og det sagtannede for frukter med mykt skall. Vil du skjære grønnsakene i tynne pinner? Ja, da bør du velge det siste alternativet: juliennebladet.
3. Rotkniv
Når du fyller opp skapet og kjøleskapet med grønne råvarer, tenk samtidig på å gå gjennom knivsamlingen din. Grønnsaker skal skrelles, skjæres, hakkes, ternes og tourneres – og da er ikke en skarp kjøkkenkniv nok. En liten kniv som kan utrette store ting er Globals tourneringskniv. Kniven har et bøyd og fleksibelt blad, noe som gjør det lettere når du håndterer runde råvarer.
4. Serveringsbestikk
Sist, men ikke minst – legg litt ekstra kjærlighet i serveringen. Globals serveringsbestikk i stål er like stilige som praktiske å dekke med. Det finnes flere ulike modeller å velge mellom, alt fra klassiske salatbestikk til smidige serveringstenger. Tangene passer utmerket til mange vegetariske favoritter, som pastaretter og ovnsbakte rotgrønnsaker.
Oppskriftstips!
Hvordan utnytter du årets første grønnsaker best mulig? Selvfølgelig ved å steke dem. Gulrøtter og asparges som har blitt myke i ovnen – og litt smuldret chevre på toppen. Er ikke det magi på tallerkenen?
Les mer