Å servere chutney til indiske retter er like viktig som å servere ris, naan og raita. Prøv å lage din egen chutney med epler, chili og kanel for en spennende smak.
Er eplene høstet? Lag en enkel chutney som garantert vil tilføre din Tikka Masala eller Palak Paneer en ekstra touch av hverdagsluksus. Chutney passer også utmerket sammen med ost på en sprø toast.
INGREDIENSER
1 kg epler
1 gul løk
4 fedd hvitløk
4 dl rørsukker
2 kanelstenger
2 chili
1,5 dl eplesidereddik
2 ts salt
2 ts olje
SLIK GÅR DU FREM
Skrell eplene og skjær dem i små biter.
Finhakk chilien, med eller uten frø, etter smak.
Finhakk løk og hvitløk.
Varm oljen i en stor kasserolle.
Tilsett kanelstengene. Tilsett løk, hvitløk og chili når det begynner å lukte sterkt av kanel
Stek til alt er mykt.
Tilsett epler, sukker, eddik og salt. Rør om.
Kok i ca. 30-40 minutter til eplene er myke og chutneyen har fått en kremaktig konsistens.
Hell opp i godt rengjorte glass og snu glassene opp ned for å skape et vakuum.
Oppbevar uåpnede glass stående, i romtemperatur.