Få liv i grønnsakene og ta vare på de halvfulle boksene i kjøleskapet! Her er en supergod nudelrett laget av restene fra kjøleskapet.
De fleste råvarene blir kjedelige etter å ha ligget en stund i kjøleskapet. En enkel måte å gjenopplive gamle grønnsaker på er å steke dem i en wok. Hvis du i tillegg har litt nudler og noen bokser med asiatiske sauser i huset, kan du enkelt lage en herlig nudelrett av restene.
Redd restene!
INGREDIENSER
(2 porsjoner)
150 g nudler (helst ramen eller soba)
0,5 brokkoli
0,5 romansalat
6 sjampinjonger
0,5 chili, finhakket
3–5 cm ingefær, finhakket
2 dl utblandet kyllingkraft (evt. grønnsakskraft)
1 dl japansk soyasaus
1 dl teriyakisaus
2 ss riseddik
Olje
Litt limejuice
Topping
Sesamfrø
Vårløk
Fersk koriander
Kokt egg
SLIK GJØR DU
Skrell egget og legg det i en bolle med soyasaus.
Skjær sopp og grønnsaker i mindre biter. Varm opp olje i en belagt wokpanne. Stek soppen, brokkoli og salaten hver for seg til bitene har en jevn stekeskorpe. Sett til side.
Surr ingefær og chili i olje. Tilsett soyasausen fra eggbollen sammen med kyllingkraft, riseddik og teriyakisaus. La buljongen koke sammen. Smak eventuelt til med litt limejuice.
Varm grønnsakene i buljongen. Kok nudlene i en separat kjele.
Legg nudlene i bunnen av to dype tallerkener. Tilsett buljongen og grønnsakene. Topp med sesamfrø og strimlet vårløk. Del egget i to og legg en halvdel i hver bolle. Avslutt med noen kvister koriander.