Luksus på en tallerken? Ja, selvfølgelig snakker vi om østers. Her presenterer profesjonell kokk Louise Johansson en deilig oppskrift med ponzu og grønne jordbær.
Østers er en av våre mest eksklusive råvarer - og samtidig en smaksskiller. Her er en oppskrift som er lett å like uansett hvilken side du er på. Prøv gjerne å erstatte jordbær med en annen sur favoritt som er i sesong, for eksempel tindved, sitrus, rabarbra eller tomat.
Bon appétit!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
8 stk gigasøsters
4 stk umodne grønne jordbær (evt. tindved, sitrus, rabarbra eller tomat)
Jordbærponzu
150 g frosne jordbær (evt. tindved, sitrus, rabarbra eller tomat)
0,5 dl hvit soyasaus
2 ss mirin (japansk, søt risvin)
1 ts sitronsaft
SLIK GJØR DU
Start med ponzu. Forvarm ovnen til 80 grader.
Legg jordbærene i en liten, ovnsikker form. Dekk til med plastfolie. Varm i ovnen i ca. 45 minutter. Sil av.
Bland jordbærsaft, soyasaus, mirin og sitronsaft.
Servering
Skjær de grønne jordbærene tynt på en mandolin. Åpne østersene og hell ca. 1 ts jordbærponzu på hver østers. Pynt med jordbærskivene. Ferdig!