Taco er en rett for hele familien! Prøv denne vegetariske oppskriften med smakfull portobellosopp og sterk jalapeñodressing. Den nye fredagstacoen?
Portobello er en smakrik sopp som ofte blir brukt som erstatning for kjøtt, for eksempel i en hamburger. Her steker vi soppen i skiver og serverer den i tortillalefser. En enkel og morsom måte å lage vegetarisk taco på.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Portobellotaco
5 stk portobellosopper
2 ss soya
1 ss balsamico eddik
1 ts pepper
Rapsolje
Jalapeñodressing
2 jalapeño
1 dl crème fraîche
1 dl majones
2 stk hvitløksbåter
1 ss limejuice
Gressløk
Salt
Pepper
Tilbehør
8 stk tortillalefser
0,5 stk rødkål
2 stk avokado (alt. guacamole)
1 stk jalapeño
1 potte koriander
SLIK GJØR DU
Hakk jalapeño og gressløk til dressingen. Bland det sammen med de andre ingrediensene og sett det til side.
Skjær portobellosoppen i skiver og legg den på en tallerken. Bland soya, eddik og pepper. Hell blandingen over soppen og rør rundt. Varm olje i en grillpanne på middels varme. Stek soppen til den får fin farge, ca 3–4 minutter per side.
Strimle kålen og skjær avokado og jalapeño i skiver. Varm tortillalefsene i en tørr stekepanne.
Ved servering, tilbered tacoen med avokado i bunnen, deretter kål og portobellosopp. Avslutt med dressing, jalapeño og noen kvister koriander.