En kremet pasta slår sjelden feil. Spesielt når den serveres med østerssopp, jordskokk og fersk persille.
Lyst på en skikkelig god pasta? Da bør du prøve vår oppskrift på fersk pappardelle med østerssopp. En himmelsk rett med smak av hvitløk og trøffel, som i tillegg er superenkel å lage.
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Saus
2 stk sjalottløk
300 g jordskokk
1 ss olje
1 hvitløksfedd
2 1/2 dl kremfløte
1 dl vann
Soppblanding
200 g østerssopp
20 g fersk persille
20 g fersk gressløk
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd
Øvrig
500 g fersk pasta (gjerne pappardelle)
1 ts hvit trøffelolje
Salt
Pepper
SLIK GJØR DU
Skrell og skjær jordskokken i mindre biter. Hakk løken. Fres i olje i en kjele. Press i halve hvitløken. Tilsett fløte og vann, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Ta sausen av varmen. Bruk stavmikser til å lage en glatt saus. Smak til med salt og pepper.
Skjær østerssoppen i tynne skiver. Finhakk gressløken og persillen. Stek soppen i olivenolje i en stekepanne. Press i andre halvdel av hvitløken. Tilsett persille og gressløk i soppblandingen. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Når pastaen er ferdig kokt, bland inn sausen og rør godt.
Anrett pastaen på en tallerken, og topp med soppblandingen. Drypp over noen dråper trøffelolje.
Klar til servering!